Raapiminen on tehokasta kuntoilua kissan lihaksille ja jänteille

Raapiminen on tehokasta kuntoilua kissan lihaksille ja jänteille

Kun kissa alkaa säännöllisesti raapia sohvankulmaa tai ovenkarmia, aiheuttaa se kissanomistajalle ikävää harmia. Miksi oikeastaan? Raapiminen on osa kissojen sosiaalista käyttäytymistä sekä päivittäistä kynsienhuoltoa. Lisäksi raapiminen on tehokasta kuntoilua kissan lihaksille ja jänteille. 

Kissan etutassussa on viisi kynttä, takatassussa niitä on 4. Normaalisti kissan kynnet ovat vedettyinä sisään, mutta kissan hyökätessä kohteen kimppuun, kynnet tulevat terävinä esiin. Kissan kynsi koostuu monesta kerroksesta. Kissa hoitaa kynsiään raapimalla vain etutassujensa kynsiä, takatassujen kynsien kuluneen kerroksen kissa puree pois. Kissoille raapiminen on siis täysin normaalia.

Kissat käyttävät koko kehoaan teroittaessaan kynsiään ja venyttävät samalla selkää, jalkoja ja tassuja. Houkutteleva raapimiselementti estää kissaasi käyttämästä kynsiään ei-toivottuihin kohteisiin. Kissat jättävät raapiessa jälkeensä samalla niin sanotun tuoksuviestin. Kissan näkökulmasta raapimisjälkien ei pitäisi vain tuoksua, vaan niiden tulisi olla myös mahdollisimman selvästi näkyvissä: mitä raavitumpi, sitä parempi.

Ananimalabin kiipeilypylväissä on liimatun sisalköyden sijasta aina aitoa 100 % sisalmattoa. Kestävä sisal antaa kissan kynsille sopivan vastuksen, eikä matto heti rispaannu lujassakaan käytössä. Löydät raapimispuidemme läheltä rispaantuneiden nöyrien sijasta kissasi kynsien hylsyjä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tutustu laajaan kiipeilypylväsvalikoimaamme. Sanomme vahvasti ei kertakäyttökulttuurille ja massatuotannolle – luomme viimeisteltyjä, nykyaikaisia ja kestäviä kissakalusteita, jotka valmistamme aina tilaustyönä juuri sinun kissallesi! Sommitele oma ratkaisusi useista eri koko vaihtoehdoista ja valitse mielivärisi laajasta värivalikoimastamme.  

Mikäli tarvitset lisätietoja, ota meihin reilusti yhteyttä, niin autamme sinua löytämään kissakalusteen, joka tekee sekä sinun että kissasi arjesta toimivamman!

 

 

Takaisin blogiin

Kirjoita kommentti