Värit ja ohjeet


(selaa vasemmalle suomenkieliseen karttaan - suurenna yläkulmasta) 

 

Päivitetty värikarttamme.

Viimeinen päivitys koskee harmaata Savi-kangasta. Syksyllä -22 tuli tieto, ettemme saa enää alkuperäistä Savi-sävyä. Löysimme sille korvaajan, joka on kuitenkin tummempi harmaa kuin alkuperäinen. Huomioi, että ennen syksyä tehtyjä tilauksia ei voi enää täydentää samalla sävyllä.

Kartan oikeassa reunassa ovat kaikki sävyt rinnan, kuvien avulla voit arvioida eri materiaalien sävyjä suhteessa toisiinsa.

Kun haluat tilata kappaleen tai sarjan tiettyyn väriin, ilmoita tilauksen lisätietokentässä haluamasi sävyt joko sanoin tai värikoodein, jotka löydät kartasta. Parasta olisi aina laittaa värien eteen kirjain W, joka on uuden karttamme tunnus erotukseksi vanhoista.

Jos haluat täydentää vanhoja sarjojasi, varminta on ilmoittaa meille, että haluat uudet tuotteet vanhojen tilaustesi mukaan. Näin löydämme tilausrekisterimme avulla sinulle oikeat värit. 

 

Materiaalimme

Kalusteissamme käytämme aitoa, tiukkaan kudottua sisal-mattoa laajalla alalla. Kyseinen matto on arvokas luonnontuote, mutta olemme päätyneet siihen, koska se on ylivoimainen materiaali kissan kynsille. Mattomme ei purkaudu kuten sisal-köydestä tehdyt vaihtoehdot, ja mattoa on riittävästi, jolloin kulutus jakaantuu, mikä lisää kalusteidemme kestoa merkittävästi. Sisal on myös turvallisuuskysymys, koska kissan kynnet saavat siitä tädellisen otteen, mikä vähentää putoamisen vaaraa - turvallinen ote myös auttaa kissaa rentoutumaan. Sisal-matto on kauttaaltaan liimattu liuotteettomilla, hajuttomilla ja päästöttömillä liimoilla.

Käytämme kalusteissa sisalin ohella paksua, ~300 g/m2 fleece-kangasta. Fleece on erittäin materiaalitehokas kangas ja monessa otteessa todettu yhdeksi parhaimmista materiaaleiksi kissoille, mikä johtuu siitä, että fleecen mikrokuituominaisuuden johdosta siitä ei irtoa lankoja, jotka houkuttavat kissoja. Muutenkin, koska vieressä on houkuttelevaa sisal-mattoa, kissat eivät innostu repimään kangasta.

Matot kantataan puuvillakantilla, ammattimaiset koneet ja kantit tulevat Saksasta. Kanttaus on oleellinen osa maton kestävyydessä ja kantti viimeistelee maton myös visuaalisesti.

 

Seinäpinnoista

Tehtaamme on innovoinut, testannut ja kehittänyt oman tarrakiinnitysmenetelmän sen lukuisien etujen vuoksi. Jo sadat asiakkaamme ovat onnistuneet kiinnityksessä maalattuun betoniin tai kipsilevyyn, tiileen tai harkkoon, tapettiin tai erilaisiin levyihin.

Varmat seinäpinnat
Varmoja seinäpintoja kiinnityksen kannalta ovat yleisimmät maalatut pinnat, kuten maalattu betoni tai kipsilevy. Kokemuksiemme mukaan myös lasikuitutapetilla päällystetyt pinnat ovat luotettavia, vaikka tapetissa olisi kuosiakin. Varmoja pintoja ovat myös erilaiset sisustuslevyt, jotka on tarkoitettu seiniin.

Leveät tarrat
Jos seinä on muuten sopiva, mutta pinnassa on elävyyttä, kannattaa tilata kalusteet leveämmillä tarroilla, joiden lisäkustannus on pieni. Tällaisia pintoja ovat tiili- ja harkkopinnat, joissa on saumakohtia, joiden ylittämiseen tarvitaan leveä tarra. Myös joissain loivissa rapatuissa pinnoissa leveämpi tarra auttaa.

Testaus etukäteen testitarralla
Tapeteista perinteinen paperitapetti on varma kiinnityspinta. Nykytapeteissa on kuitenkin erilaisia pinnotteita, joista jotkut hylkivät tarran liimaa. Jos olet epävarma, tilaa ilmainen testitarra, jolla voit testata pinnan tarttuvuutta. Myös syvemmät rappaukset on syytä testata etukäteen.

Taustalevy
Emme suosittele kalusteosien kiinnittämistä läpiruuvaamalla. Parempi vaihtoehto on hankkia kalusteen kokoinen taustalevy, jonka kiinnittäminen seinään onnistuu vähemmin ruuvein ja helpommin. Paksummat levyt, kuten vaikka 15-18 mm mdf-, osb- tai lastulevyt tarvitsevat kiinnitykseen vain 2-4 ruuvia, ja itse kaluste kiinnitetään levyyn vakiotarroilla.

 

Elementtien asennus

Asennusvideo näyttää, kuinka helppoa ja nopeaa on Tutti i Gatti+ -kalusteiden asennus.

Tarrojen irrotus

Opastevideo näyttää, kuinka irrotat seinätarrat siististi esim. muuton yhteydessä. Uudet seinätarrat saat meiltä - pidämme niiden hinnat minimissä turvallisuudenkin takia.

Huom: tarrojen siisti irtoaminen riippuu seinäpinnan laadusta. Jos maali on huonosti kiinni pohjassa, saattaa maalia irrota, mikä voi edellyttää paikkamaalausta. Tärkeintä on kissojesi turvallisuus, minkä vuoksi olemme kehittäneet kiinnityksen vahvaksi ja ajan myötä vain vahvistuvaksi.

 

 

FAQ - Vastauksia


- kaikki tuotteemme ovat täydellisen valmiita asennukseen – siis tarroja tai muuta ei tarvitse tilata erikseen
- muista ilmoittaa värit tuotteisiisi tilauksen viestikentässä, ks. https://docs.google.com/viewerng/viewer?url=https://www.powrcdn.com/app_images/resizable/Varit21B_50294f23_1669911325466.pdf
- väritoive ei näy tilausvahvistuksessa, vaikka on annettu. Jos väritoivetta ei ole, kysymme sen sähköpostilla
- jos kissasi ovat isoja (> 8 kg), on hyvä ostaa samalla BigCats-vahvistussarja, jolloin tuotteet tehdään valmiiksi vahvemmiksi. Paino koskee yksittäistä kissaa, ei yhteispainoa: vakiokalusteet kestävät kyllä useitakin normikissoja yhtä aikaa
- kun tilaat lisätarroja esim. muuton vuoksi, olisi avuksi jos tilauksen lisätietokentässä ilmoittaisit, mihin kappaleisiin/sarjaan tarrat tulevat, jolloin toimitus tulee varmasti oikein
- leveät 5cm tarrat on tarkoitettu epätasaisille pinnoille, esim. höylähirsi. Ne sisältävät vain seinätarrat. Jos haluat leveät vastintarrat myös kappaleisiin, valitse BigCats-sarja jo ensitilauksessa

Liquid error: Could not find asset snippets/ly-languages-switcher.liquid