Värit ja ohjeet


(selaa vasemmalle suomenkieliseen karttaan - suurenna yläkulmasta) 

Suosittelemme miettimään eri värien yhdistämistä. Suosittelemiamme tapoja on pitää matto- ja kanttivärit samana, mutta vaihtaa esim. pesäkappaleen P3 tai P4 kangasväri tummemmaksi tai kirjavammaksi. Tämä ihan käytännön syistä: pesäkappaleiden tummemmasta tai kirjavammasta sisustasta kissankarvat häiritsevät vähemmän, mikä vähentää puhdistustarvetta.

Suositeltavia sisuksia pesäkappaleisiin ovat Tumma fleece tai rohkeammat tiikeri- tai leopardikuvio. Oletuksena sisustusasiantuntijamme ovat yhdistäneet leopardikuvion mattosävyyn Natural ja tiikerikuvion mattosävyyn Grafiitti.

Tummat värit ovat yleisesti hyvin siistejä ja hoitovapaita - toki valkoiselle kissalle eivät ihan sopivimpia, jolloin jokin vakioväreistä on parempi vaihtoehto. Tähän uuteen tummien värien lajitelmaan lisäsimme erilaiset yhdistelmät, joissa joko kangas tai matto tai molemmat ovat mustia. Maton ristimme nimellä Terva, erotukseksi Musta-kankaasta.

Kun haluat tilata kappaleen tai sarjan tiettyyn väriin, ilmoita tilauksen lisätietokentässä haluamasi sävyt joko sanoin tai värikoodein, jotka löydät kartasta. Myös voit toivoa ihan omia yhdistelmiäsi osoitteeseen info[at]ananimal.eu. Mustien kanssa korostuvat loistavasti myös värikkäät kantit, ks. Lisäkantit ja toivo vapaasti.

 

Seinäpinnoista

Tehtaamme on innovoinut, testannut ja kehittänyt oman tarrakiinnitysmenetelmän sen lukuisien etujen vuoksi. Jo sadat asiakkaamme ovat onnistuneet kiinnityksessä maalattuun betoniin tai kipsilevyyn, tiileen tai harkkoon, tapettiin tai erilaisiin levyihin.

Varmat seinäpinnat
Varmoja seinäpintoja kiinnityksen kannalta ovat yleisimmät maalatut pinnat, kuten maalattu betoni tai kipsilevy. Kokemuksiemme mukaan myös lasikuitutapetilla päällystetyt pinnat ovat luotettavia, vaikka tapetissa olisi kuosiakin. Varmoja pintoja ovat myös erilaiset sisustuslevyt, jotka on tarkoitettu seiniin.

Leveät tarrat
Jos seinä on muuten sopiva, mutta pinnassa on elävyyttä, kannattaa tilata kalusteet leveämmillä tarroilla, joiden lisäkustannus on pieni. Tällaisia pintoja ovat tiili- ja harkkopinnat, joissa on saumakohtia, joiden ylittämiseen tarvitaan leveä tarra. Myös joissain loivissa rapatuissa pinnoissa leveämpi tarra auttaa.

Testaus etukäteen testitarralla
Tapeteista perinteinen paperitapetti on varma kiinnityspinta. Nykytapeteissa on kuitenkin erilaisia pinnotteita, joista jotkut hylkivät tarran liimaa. Jos olet epävarma, tilaa ilmainen testitarra, jolla voit testata pinnan tarttuvuutta. Myös syvemmät rappaukset on syytä testata etukäteen.

Taustalevy
Emme suosittele kalusteosien kiinnittämistä läpiruuvaamalla. Parempi vaihtoehto on hankkia kalusteen kokoinen taustalevy, jonka kiinnittäminen seinään onnistuu vähemmin ruuvein ja helpommin. Paksummat levyt, kuten vaikka 15-18 mm mdf-, osb- tai lastulevyt tarvitsevat kiinnitykseen vain 2-4 ruuvia, ja itse kaluste kiinnitetään levyyn vakiotarroilla.

 

Elementtien asennus

Asennusvideo näyttää, kuinka helppoa ja nopeaa on Tutti i Gatti+ -kalusteiden asennus.

Tarrojen irroitus

Opastevideo näyttää, kuinka irroitat seinätarrat siististi esim. muuton yhteydessä. Uudet seinätarrat saat meiltä - pidämme niiden hinnat minimissä turvallisuudenkin takia.

 

 

FAQ - Vastauksia


- kaikki tuotteemme ovat täydellisen valmiita asennukseen – siis tarroja tai muuta ei tarvitse tilata erikseen
- muista ilmoittaa värit tuotteisiisi tilauksen lisätietokentässä, ks. https://cdn.shopify.com/s/files/1/1808/4131/files/Kaikki_variyhdistelmatUUsi19Touko.pdf?339
- väritoive ei näy tilausvahvistuksessa, vaikka on annettu. Jos väritoivetta ei ole, kysymme sen sähköpostilla
- jos kissasi ovat isoja (> 8 kg), on hyvä ostaa samalla BigCats-vahvistussarja, jolloin tuotteet tehdään valmiiksi vahvemmiksi
- kun tilaat lisätarroja esim. muuton vuoksi, olisi avuksi jos tilauksen lisätietokentässä ilmoittaisit, mihin kappaleisiin/sarjaan tarrat tulevat, jolloin toimitus tulee varmasti oikein
- leveät 5cm tarrat on tarkoitettu epätasaisille pinnoille, esim. höylähirsi. Ne sisältävät vain seinätarrat. Jos haluat leveät vastintarrat myös kappaleisiin, valitse BigCats-sarja jo ensitilauksessa

 FI  EN  DE