Värit ja ohjeet

Kartat ovat 4 eri kielellä, selaa nuolista. Saat kartan isommaksi, kun napautat sitä oikealla näppäimellä ja valitset uuden välilehden.

Kartan oikeassa reunassa ovat kaikki sävyt rinnan, kuvien avulla voit arvioida eri materiaalien sävyjä suhteessa toisiinsa.

Kun haluat tilata kappaleen tai sarjan tiettyyn väriin, ilmoita tilauksen lisätietokentässä haluamasi sävyt joko sanoin tai värikoodein, jotka löydät kartasta. Parasta olisi aina laittaa värien eteen kirjain W, joka on uuden karttamme tunnus erotukseksi vanhoista.

Jos haluat täydentää vanhoja sarjojasi, varminta on ilmoittaa meille, että haluat uudet tuotteet vanhojen tilaustesi mukaan. Näin löydämme tilausrekisterimme avulla sinulle oikeat värit.

* Huomaa, että harmaa Savi-kangas on muuttunut syksyllä 2022.

 

 

Materiaalimme

Kalusteissamme käytämme aitoa, tiukkaan kudottua sisal-mattoa laajalla alalla. Kyseinen matto on arvokas luonnontuote ja olemme päätyneet siihen, koska se on ylivoimainen materiaali kissan kynsille. Mattomme ei purkaudu kuten sisal-köydestä tehdyt vaihtoehdot, ja mattoa on riittävästi, jolloin kulutus jakaantuu, mikä lisää kalusteidemme kestoa merkittävästi. Sisal on myös turvallisuuskysymys, koska kissan kynnet saavat siitä täydellisen otteen, mikä vähentää putoamisen vaaraa - turvallinen ote myös auttaa kissaa rentoutumaan. Sisal-matto on kauttaaltaan liimattu liuotteettomilla, hajuttomilla ja päästöttömillä liimoilla.

Käytämme kalusteissa sisalin ohella paksua, ~300 g/m2 fleece-kangasta. Fleece on erittäin materiaalitehokas kangas ja monessa yhteydessä todettu yhdeksi parhaimmista materiaaleiksi kissoille, mikä johtuu siitä, että fleecen mikrokuituominaisuuden johdosta siitä ei irtoa lankoja, jotka houkuttavat kissoja. Muutenkin, koska vieressä on houkuttelevaa sisal-mattoa, kissat eivät innostu repimään kangasta.

Matot kantataan puuvillakantilla, ammattimaiset koneet ja kantit tulevat Saksasta. Kanttaus on oleellinen osa maton kestävyydessä ja kantti viimeistelee maton myös visuaalisesti.

 

Seinäpinnoista

Tehtaamme on innovoinut, testannut ja kehittänyt oman tarrakiinnitysmenetelmän sen lukuisien etujen vuoksi. Jo sadat asiakkaamme ovat onnistuneet kiinnityksessä maalattuun betoniin tai kipsilevyyn, tiileen tai harkkoon, tapettiin tai erilaisiin levyihin.

Varmat seinäpinnat
Varmoja seinäpintoja kiinnityksen kannalta ovat yleisimmät maalatut pinnat, kuten maalattu betoni tai kipsilevy. Kokemuksiemme mukaan myös lasikuitutapetilla päällystetyt pinnat ovat luotettavia, vaikka tapetissa olisi kuosiakin. Varmoja pintoja ovat myös erilaiset sisustuslevyt, jotka on tarkoitettu seiniin.

Leveät tarrat
Jos seinä on muuten sopiva, mutta pinnassa on elävyyttä, kannattaa tilata kalusteet leveämmillä tarroilla, joiden lisäkustannus on pieni. Tällaisia pintoja ovat tiili- ja harkkopinnat, joissa on saumakohtia, joiden ylittämiseen tarvitaan leveä tarra. Myös joissain loivissa rapatuissa pinnoissa leveämpi tarra auttaa.

Testaus etukäteen testitarralla
Tapeteista perinteinen paperitapetti on varma kiinnityspinta. Nykytapeteissa on kuitenkin erilaisia pinnotteita, joista jotkut hylkivät tarran liimaa. Jos olet epävarma, tilaa ilmainen testitarra, jolla voit testata pinnan tarttuvuutta. Myös syvemmät rappaukset on syytä testata etukäteen.

Taustalevy
Emme suosittele kalusteosien kiinnittämistä läpiruuvaamalla. Parempi vaihtoehto on hankkia kalusteen kokoinen taustalevy, jonka kiinnittäminen seinään onnistuu vähemmin ruuvein ja helpommin. Paksummat levyt, kuten vaikka 15-18 mm mdf-, osb- tai lastulevyt tarvitsevat kiinnitykseen vain 2-4 ruuvia, ja itse kaluste kiinnitetään levyyn vakiotarroilla.

 

Elementtien asennus

Asennusvideo näyttää, kuinka helppoa ja nopeaa on Tutti i Gatti+ -kalusteiden asennus.

Tarrojen irrotus

Opastevideo näyttää, kuinka irrotat seinätarrat siististi esim. muuton yhteydessä. Uudet seinätarrat saat meiltä - pidämme niiden hinnat minimissä turvallisuudenkin takia.

Huom: tarrojen siisti irtoaminen riippuu seinäpinnan laadusta. Jos maali on huonosti kiinni pohjassa, saattaa maalia irrota, mikä voi edellyttää paikkamaalausta. Tärkeintä on kissojesi turvallisuus, minkä vuoksi olemme kehittäneet kiinnityksen vahvaksi ja ajan myötä vain vahvistuvaksi.

 

Kalusteiden puhdistus

Kalusteiden puhdistuksessa kätevintä on, että elementit voi irrottaa puhdistusta varten sekunneissa kiinnityksen heikentymättä. Irrottaminen tapahtuu yleisesti kappaleen sivusta tasaisesti kääntämällä, älä väännä varsinkaan ohuita kappaleita väkisin niiden päädystä.  Puhdistukseen suosittelemme mattoharjaa, jossa on pitkähköt muoviharjakset, sillä voi puhdistaa sekä maton että kankaan.

Kangas on sitkeää fleeceä. Sen harjaamisessa on järkevää etsiä kankaan myötäkarva, ts. jos kangas pörhistyy harjanvedolla, muuta suuntaa heti niin, että kangas harjanvedolla pysyy sileänä ja jatka harjaamista samaan suuntaan. Näin kangas pysyy sileänä ja siistinä. Sama harja sopii myös maton puhdistukseen.

Puhdistuksessa voi käyttää myös imuria tai teippiharjaa. Lopuksi kiinnitä kappale takaisin seinätarroihin.

Meiltä voit tilata edullisesti saman harjan mitä itse käytämme ja myös teippiharjan halutessasi.

Kappaleet voi myös desinfioida joko pakkasessa tai höyryttämällä, kunhan kappaletta ei kastele liikaa.

 

FAQ - Vastauksia


- kaikki tuotteemme ovat täydellisen valmiita asennukseen – siis tarroja tai muuta ei tarvitse tilata erikseen
- muista ilmoittaa värit tuotteisiisi tilauksen viestikentässä, ks. https://docs.google.com/viewerng/viewer?url=https://www.powrcdn.com/app_images/resizable/Varit21B_50294f23_1669911325466.pdf
- väritoive ei näy tilausvahvistuksessa, vaikka on annettu. Jos väritoivetta ei ole, kysymme sen sähköpostilla
- jos kissasi ovat isoja (> 8 kg), on hyvä ostaa samalla BigCats-vahvistussarja, jolloin tuotteet tehdään valmiiksi vahvemmiksi. Paino koskee yksittäistä kissaa, ei yhteispainoa: vakiokalusteet kestävät kyllä useitakin normikissoja yhtä aikaa
- kun tilaat lisätarroja esim. muuton vuoksi, olisi avuksi jos tilauksen lisätietokentässä ilmoittaisit, mihin kappaleisiin/sarjaan tarrat tulevat, jolloin toimitus tulee varmasti oikein
- leveät 5cm tarrat on tarkoitettu epätasaisille pinnoille, esim. höylähirsi. Ne sisältävät vain seinätarrat. Jos haluat leveät vastintarrat myös kappaleisiin, valitse BigCats-sarja jo ensitilauksessa

 

Yleisimmät ongelmat kiinnityksessä


- jos seinätarrat eivät pysy seinässä, käytännössä aina on kysymys epäpuhtaudesta seinäpinnassa. Yllättävää kyllä, samallakin seinällä voi olla tarttuvia ja ei-tarttuvia kohtia. Joskus tämä johtuu esim. keittiön läheisyydestä ja sieltä kulkeutuvasta rasvasta tai siitä, että pintamaalin on vedetty puhdistamattomaan pohjaan ja epäpuhtaus imeytyy maalin pintaan. Näissä tapauksissa kuten yleensäkin, painotamme seinäpinnan puhdistusta. Ongelmakohdissa kannattaa käyttää jotain liuotinta ja sen jälkeen vesipesua liuotejäämien poistamiseksi. Isommissa ongelmissa voi myös seinäpinnan kevyt hiominen tarrakohdista olla paikallaan. Yleensä on paras tilata uudet seinätarrat ongelmakohtaan. (ongelman esiintyvyys noin 2% tilauksista)
- jos kappaleet tuntuvat irtoavan seinätarroista vaikka ne pysyvät seinässä, on kyse siitä, että seinätarrat on silitetty liian kovalla lämmöllä ja seinätarran koukut ovat sulaneet kärjistään mikroskooppisella tasolla, joka ei näy silmin. Suosittelemme silitykseen maksimissaan 3 pisteen lämpöä, ei siis täyttä lämpöä, mutta joskus 3 pistettäkin on liikaa, koska rautojen lämpötilat vaihtelevat. Siis jos tarrat eivät pysy kiinni toisissaan, on paras tilata uudet seinätarrat ja kiinnittää ne vanhojen tilalle alemmalla lämmöllä. (ongelman esiintyvyys 1% luokkaa)
- kappaleista irtoavat huopatarrat koskevat vuonna -21 ja myös joskus sitä ennen tapahtuneita tilauksia. Noina aikoina tehdyissä kappaleissa on esiintynyt ongelmia huopatarrojen pysyvyydessä. Olemme kehittäneet ongelmaan korjaustavan, korjaus tapahtuu kotonasi helposti ja luotettavasti. Ilmoita ongelmastasi os. info@ananimal.eu, ja toimitamme sinulle täydellisen korjaussarjan nopeasti ja ilman veloitusta, tietenkin. (ongelman esiintyvyys vuonna -21 valmistetuissa kappaleissa, nykyään nolla)