Your cat. Our expertise. Handmade cat furniture for a happy cat's home.

Kissat ovat kiipeilyn mestareita, suunnittele tylsyyttä vastaan jännittävä kiipeilyseinä


Raapimispuita on tarjolla monenlaisia: isoa, pientä, kapeaa, leveää, monihaaraista ja yksinkertaista, kiinnitettävää, porattavaa mallia jne.

Mutta miten valita omalle kissalle sopiva kissakaluste? Miten tarjota sisäkissalle riittävästi liikkumis- ja kiipeilymahdollisuuksia?

Kiipeily on sekä terveellisistä että myös erinomaista ajanvietettä kissalle. Siksi on tärkeää, että kissalla on riittävän monipuolinen ja suuri raapimispuu. Ananimalab on suunnittelut kissoille perinteisen lattialle sijoitettavien raapimispuiden tilalle seinälle asennettavia kiipeily- ja raapimiselementtejä.

Tarvitseeko kissani kiipeilyseinää?

Kissat ovat uteliaita, ne tykkäävät vaania ja piileskellä. Tylsyys on sisäkissoille pahinta. Kiipeilyseinä motivoi kissaa kiipeilemään ja samalla hoituu myös päivittäinen kynsienhuolto. Kiipeilyelementit ovat hyvä tapa luoda kissalle jännittävä kiipeilyseinä. Oikein suunniteltu kiipeilyseinä tarjoaa myös kannustimia kissalle enemmän liikkumiseen. Toisin kuin useat raapimispuut, kissan kiipeilyseinän seinäelementit vievät vain vähän tilaa.

Mille kissoille kiipeilyseinä sopii?

Jokainen kissa tykkää kiipeillä ja hyppiä, löytää korkeampia paikkoja ja torkkua paikoissa, joista se näkee kaiken. Kiipeilyseinä sopii siksi erityisen hyvin kaikille nuorille ja aikuisille, terveille kissoille. Seniorikissat kärsivät usein nivelrikosta ja välttävät korkeita hyppyjä. Aseta kiipeilyseinän elementit tällöin matalalle ja eri elementtien etäisyydet kissalle sopivaksi.

Mitkä elementit ovat tärkeitä kiipeilyseinässä?

Kissan kiipeilyseinää suunniteltaessa ajattele reittejä kissasi näkökulmasta.

  • luo kissalle useita uusia reittejä, jotta se pääsee eri paikkoihin
  • mieti, missä kissa voi hyppiä, kiipeillä ja tasapainoilla sekä missä on sen lepo- ja tarkkailuelementti.
  • varmista kissan turvallinen alastulo
  • mikäli reitin varrella on normaaleja huonekaluja, suojaa niiden pinta esim. Lätty-raapimismatolla liukastumisen ja putoamisvaaran vuoksi.

Voit vapaasti yhdistellä eri elementtejä. Tunnet kissasi parhaiten ja voit siksi myös parhaiten määrittää eri elementtien etäisyydet. Voit valita valmiiden sarjojen tai yksittäisten elementtien välillä.

Kissan kiipeilyseinän asentaminen

Kissan kiipeilyseinän kokoamisessa on aina noudatettava annettuja ohjeita. Tutustu ennakkoon kiinnitysmenetelmäämme ja lue mukana tulevat ohjeet huolella. Ennen kuin annat kissasi tutustua uuteen kissakalusteeseen, varmista, että se on kiinnitetty hyvin seinään. Anna kissallesi aikaa löytää uusi kiipeilyseinä. Kissa voi jättää uudet kissakalusteet ensin huomiotta muutaman päivän ajan ennen kuin yhtäkkiä kiinnostuu niistä.

Autamme mielellämme kiipeilyseinän suunnittelussa ja vastaamme kysymyksiisi info@ananimal.eu.

 

 

 

 

 

Liquid error (layout/theme line 172): Could not find asset snippets/ly-languages-switcher.liquid